Elia, een duurzame werkgever
Bij Elia maakt duurzaamheid uit van ons DNA. Met de jaren zijn wij erin geslaagd om binnen onze onderneming een echte duurzaamheidsdynamiek op gang te brengen.
Ambassadeurs
Binnen Elia hebben wij net een netwerk van ambassadeurs opgezet. Deze werkgroep is een initiatief van gepassioneerde collega’s. Zij delen hun ideeën, tips en weetjes, successen en wisselen informatie over duurzaamheidsevents uit. Zij zetten samen met andere collega’s workshop op binnen ons bedrijf. Ook via het intranet wisselen zijn hun ideeën uit met alle collega’s die meer weten over dit thema en graag deelnemen.
Duurzame voeding
Of het nu gaat om een tussendoortje voor de computer of op de werf of om een complete maaltijd in het bedrijfsrestaurant: op vele momenten van de dag wordt er op het werk gegeten.
In de Brusselse sites van Elia worden gemiddeld 300 maaltijden per dag geserveerd. Samen met haar dienstverlener Aramark zet Elia zich in om een duurzaam voedingsaanbod op het menu te zetten in haar bedrijfsrestaurants.
We hebben ons gebaseerd op de GoodFood-criteria van het Brussels Gewest. We plaatsen waterkannen op de tafels van onze restaurants. Wij geven de voorkeur aan verse en seizoensgebonden groenten en fruit, producten van biologische of geïntegreerde landbouw, geteeld zonder pesticiden of chemische meststoffen. Wij bieden gevarieerde, evenwichtige menu's en een vegetarisch aanbod. We gebruiken geen eieren van kippen die in legbatterijen worden gehouden en geven de voorkeur aan boerderijkippen (minimaal 20% in gewicht, op jaarbasis) boven kippen die in batterijen worden gehouden. We kiezen voor vis uit duurzame visserij; vis die in de ‘Viswijzer’ van het WWF als ‘rood’ is geclassificeerd, staat niet langer op het menu.
Voor exotische producten en koffie kiezen we voor eerlijke handel.